232 Strängar  

Recensioner

5/5 Ystads Allehanda

"232 strängar är ännu ett – och vilket! – exempel på att svensk folkmusik kan spelas på vilket instrument som helst. För visst måste samspelet mellan Frida Höfling (fioler) och Emma Engström(piano) kallas folkmusik? Eller ska det vara konstmusik? Eller bägge? Och struntsamma! [...] Så vackert: sprött och ljuvt, strävt och sorgset, stilla och rytmiskt. Och gripande, rätt in i mitt hjärta. Lyssna till exempel på tankesamlaren, där Frida Höfling tagit fram ett kohorn, som  först sätter stämningen och sedan samspelar, växelvis, tyst ropande, med Emma Engströms konstfolkmusikaliska snarare än jazzfolkpiano. Ja, svensk folkton på piano. Måste man då tänka Jan Johansson? Inte när det gäller Emma Engström. Hon spelar sig själv."

- Bengt Eriksson, Kulturskribent

Bakgrund

232 Strängar består av Frida Höfling och Emma Engström. Duon tog form 2013 av en längtan att i det lilla formatet testa nya idéer, få frihet att spela och utforska de möjligheter som finns med piano, fiol och kohorn. 

 

Stämningen i den nordiska folkmusiken är drivkraften, liksom dansen och med hjälp av dessa vill duon berätta sina historier, hitta det nya i det gamla och det gamla i det nya och du bjuds in till en spännande atmosfär.

 

Antalet strängar är under lyckliga omständigheter 232 stycken – fiolens fyra och flygelns 228 strängar.

FRIDa hÖFLING

fioler & kohorn

Frida Höfling spelar fioler och kohorn och har en kandidatexamen från musikerprogrammet inriktning folk & världsmusik i Malmö. Hon och Emma träffades på Skurups folkhögskola 2012 där de studerade folkmusik. De senaste åren har Frida gått på Raulandsakademin i Norge, inriktning norsk folkmusik. Numera bor Frida i Malmö och jobbar som fiollärare och frilansar som musiker. 
Frida gör även barnföreställningen Haren & Sköldpaddan tillsammans med Emma Swensson.

eMMA eNGSTRÖM

piano & dragspel

Emma spelar klaviatur och har studerat klassisk piano och jazz på S:t Sigfrids folkhögskola och Skurups folkhögskola, inriktning folkmusik. Hon har efter det frilansat som musiker och pianolärare och jobbar även som grafisk designer. Förutom 232 Strängar spelar Emma i Spöket i köket, Axel Sondén & Flyttfåglarna, Tant Parant 
och Glöggkompaniet.

  • Vit Spotify Ikon
  • Vit Facebook Ikon
  • Vit YouTube Ikon
  • Vit Instagram Ikon